heart-health

Taierea vegetatiei parcuri solare

Taierea vegetatiei din perimetrul parcurilor fotovoltaice si plantarea de iarba cu inaltime mica impiedica aparita efectului de umbrire a panourilor.

Acest serviciu de mentenanta al panourilor solare permite producerea permanenta a energiei la potentialul maxim.

Solar Clean ofera doua tipuri de servicii pentru managementul vegetatiei:

Primul este taierea si curatarea locului de vegetatie.

Folosind utilaje mecanizare de taiat si tuns, Solar Clean reprezinta primul pas in orice proces de management al vegetiei aducand plantele la un nivel la care nu pot crea si mentine umbra asupra panourilor solare.

Situatii precum aceasta ilustrata in imaginea de mai jos nu sunt intalnite cu regularitate insa pot aparea in momentul in care proprietarul isi neglijeaza parcul de panouri solare.

Vegetatia trebuie ingrijita constant, uneori chiar si de doua ori pe an pentru a preveni scaderea productiei de energie.

Al doilea pas in managementul vegetatiei este insamantarea de iarba cu inaltime mica.

Solar Clean poate insamanta diferite tipuri de iarba sub instalatiile solare sau in jurul acestora.

Atat timp cat iarba nu creste peste nivelul modulelor nu exista nici un pericol pentru instalatii. In plus, existenta ierbii sub module imbunatateste procesul de racire si le creste eficienta pe termen lung. Prezenta acesteia impiedica solul sa radieze caldura spre module, ajuta la mentinerea umiditatii in sol si previne eroziunea. Daca solul este lipsit de vegetatie, praful se poate ridica cu usurinta si se poate depune pe panourile solare.

Atat timp cat iarba nu necesita tundere, riscul ca masina de tuns sa arunce deseuri in directia panourilor este minim. Costul initial al insamantarii solului este relativ mic comparat cu alte metode de eliminare a vegetatiei si costul de intretinere este mult diminuat.

Iarba este o protectie eficienta impotriva costurilor si a riscurilor ridicate de procesul cositului sau a folosirii chimicalelor.

heart-health